Foodboox

Ger dig resultaten du vill ha!

Foodbox

Varför Foodbox?

Foodbox är ett beprövat koncept med flertalet färdiglagade rätter, speciellt framtagna för dig som vill må bra och komma i form. Med bra mat orkar du mer både i vardagen och på fritiden.

Vår mat passar dig som vill ha ett lättillgängligt och enkelt lunch- och middagsalternativ. Ät hemma. Ta med dig till jobbet. Ät efter träningen. Oavsett så underlättar Foodbox i vardagen för dig som vill ta hand om din kropp genom att äta sunt och gott.

Maten innehåller en bra balans mellan protein, naturliga fetter och långsamma kolhydrater som håller dig mätt länge.

Vi har lagt stor vikt vid att endast använda naturliga råvaror och minimera salthalten i maten. All mat tillagas i Sverige. Samtliga maträtter är framtagna enligt Livsmedelsverkets rekommendationer och följer de Nordiska Näringsrekommendationerna.

"Att slippa behöva planera, handla och laga nyttig mat var verkligen positivt för mig. Kosten var det som verkligen gjorde skillnad för mitt resultat."
Elisabeth Matzén Beckert
Kund

Resultat med god mat

Med Foodbox erbjuder vi dig flera goda och färdiglagade maträtter i praktiska portionsförpackningar.

Foodbox innehåller näringsberäknade och vällagade maträtter och är särskilt anpassade för dig som vill komma i form eller orka hålla en aktiv livsstil. Foodbox hjälper till att förenkla din vardag på ett hälsosamt vis.

Maten är fantastisk god och vällagad. Det enda du behöver göra är att värma måltiden i mikron eller ugnen. På mindre än 7 minuter har du middagen färdig! För att förlänga hållbarheten så levererar vi maten fryst, och vi föreslår att du förvarar maten i frysen till dess att du ska äta den, då bevaras näringsinnehållet bäst.

Frågor & svar

Ja. Maträtterna innehåller en balanserad mix av protein, naturliga fetter och långsamma kolhydrater (ungefär en tredjedel av energiinnehållet kommer från respektive näringsämne). Endast naturliga råvaror används vid tillagningen och det finns inga begränsningar för vem som rekommenderas att äta Foodboxarna, inklusive gravida eller ammande kvinnor, personer med nedsatt insulinproduktion eller rubbningar i sköldkörtelhormon.

Alla maträtterna innehåller rikligt med protein (exempelvis kyckling och kött), naturliga fetter och långsamma kolhydrater (exempelvis quinoa, hel kokt dinkel och vildris). Dessutom får du rikligt med grönsaker till varje måltid. Det finns inga konserveringsmedel eller andra konstiga tillsatser i maten. Alla som väljer Foodbox ska känna sig trygga med att vi levererar näringsriktig och bra mat av hög kvalité.

Ja, det finns 3 vegetariska maträtter: Veggie Lentil Daal , Falafel och Halloumi/Veggie Pot. Falafel är dessutom vegansk. 

Recepten för Red hot Chicken, Veggie Burger, Salmon Burger, Chicken Bombay,Chicken India, Falafel, Creole Chicken och Veggie Lentil  innehåller inte gluten. Övriga rätter innehåller gluten i form av ex. matvete eller i form av en liten mängd vetemjöl (för redning). Receptet för Mexican Chili och Creole Chicken  innehåller inte laktos. I övriga recept finns en mindre mängd laktos i såserna. Inga av rätterna innehåller nötter men maten tillverkas i en miljö där det inte kan uteslutas att spår av nötter förekommer.

Det kött vi köper kommer endast från utvalda större slakterier som kvalitetsgranskats och godkänts av oss.

Vi gör leverantörsbedömningar på plats för att säkerställa leverantör och djurhållning.

Användning av antibiotika/läkemedel är reglerad av EU-lagstiftning. De länder vi tar köttråvaror ifrån liksom Sverige, har regler att ingen slakt får ske under behandlingen eller under karantäntiden efter behandlingen, för att det inte ska finnas några antibiotikarester i köttråvaran. Allt kött testas av myndigheter i respektive land motsvarande Jordbruksverket i Sverige.

Rätterna håller 12-15 månader från produktionsdag (som anges på förpackningen) i frys. Den långa hållbarheten beror på att maten fryses ner direkt efter tillagning. Det finns inga konserveringsmedel eller tillsatser som påverkar hållbarheten. Har du inte tillräckligt med plats i frysen går det även att kylskåpsförvara rätterna i max fyra dagar. Vi rekommenderar ändå att du förvarar maten i frysen för bästa kvalitet. Om maten är tinad innan uppvärmning så glöm inte att korta ned uppvärmningstiden i mikron eller ugnen.

Ja, men kvaliteten kan försämras för en del av grönsakerna och därför rekommenderar vi inte det.